Veganský guláš ze sojového masa

10. srpna 2013 v 8:30 |  Vegetariánské recepty
Potřebné suroviny:
brambory, červené fazole, čerstvé žampiony hnědé, sójové kostky, mrkev, cibule, kari, madras, thajské, indické koření (dle chuti), kmín drcený, bobkový list, nové koření, slunečnicový olej, olivový olej, hladká mouka, mořská sůl, kokosové mléko

Jak připravit veganský guláš ze sojového masa:
Najprve si připravíme čóns - vybrané kari dobře promícháme s olivovým olejem a 5 minut necháme odpočinout. Čóns dobře promícháme se sójovými kostkami, které jsme uvařili dle návodu.
Nadrobno pokrájenou cibuli, mletý kmín, nové koření a bobkový list, vložíme do hrnce, přilijeme slunečnicový olej, promícháme a smažíme do sklovata. Poté přidáme na půlkolečka nakrájenou mrkev, promícháme s kořením a cibulí, zmírníme plamen a necháme za občasného míchání přikryté dusit do poloměkka. Přidáme na plátky nakrájené žampiony, osolíme, promícháme a dusíme přikryté přibližně 2 minuty.
Přidáme sójové kostky, pořádně celou směs promícháme a ještě chvíli odkryté vaříme.
Poté přidáme brambory pokrájené na větší kostky, přilijeme vodu slitou z kostek, případně dolijeme studenou vodou tak, aby zakrývala směs a vaříme, než jsou brambory poloměkké, přidáme červené fazole a kokosové mléko a dovaříme. Nakonec zahustíme hladkou moukou rozmíchanou s trochou vody a ještě chvíli povaříme. Podáváme s jasmínovou rýží.
Dobrou chuť
Další recepty:
Články:
Tradiční čínská medicína umí léčit mnohé nemoci.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Aktuální články

Reklama