Špenátový koláč bez lepku, mléka a vajec

6. srpna 2013 v 8:32 |  Vegetariánské recepty
Potřebné suroviny:
400 g bezlepkové mouky
½ lžičky soli
1 lžíce cukru
380 ml vlažné vody
olej
1.5 lžičky sušeného droždí
400 g listového nebo sekaného špenátu (ne protlak)
1 cibule
2 stroužky česneku
2 lžíce oleje
veganský sýr nebo uzené tofu

Postup přípravy:
Do hrnečku nalijeme vlažnou vodu, rozmícháme cukr a sušené droždí a necháme 10 minut vzejít kvásek. Poté ho použijeme společně s moukou, solí, olejem a zbytkem vody na vytvoření středně tuhého těsta. Těsto rozprostřeme na plech a necháme asi 30 minut na teplém místě kynout.
Na oleji osmahneme na proužky nakrájenou cibuli a tenké plátky česneku. Přidáme špenát a necháme krátce osmahnout. Špenátovou směs rozložíme na nakynuté těsto a vložíme do trouby rozehřáté na teplotu 180 °C. Po patnácti minutách poklademe plátky veganského sýra nebo uzeného tofu a ještě 5 minut do dopečeme.
Dobrou chuť.
Recepty:
Článek:
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Aktuální články

Reklama