Koprová omáčka s lilkem a avokádem

13. srpna 2013 v 8:52 |  Vegetariánské recepty
Potřebné suroviny:
kopr
4 kávové hrnky sojového mléka
voda
cibule
sůl
pepř
černá sůl
olivový olej
lahůdkové droždí
1 lžíce octa
avokádo
lilek
hladká mouka

Příprava:
Lilek nakrájíme na malé kostičky, nasolíme na misce a necháme 10-15 minut odstát. Nadrobno pokrájenou cibulku osmahneme na olivovém oleji. Když zesklovatí, přisypeme hladkou mouku, jako bychom chtěli připravit jíšku, chvilku mícháme a když začne mouka hnědnout, pomaličku zalijeme vodou. Poté přidáme lilek, zlehka osolíme, opepříme dle libosti, přidáme ocet, sojové mléko a lžičku černé soli, promícháme a za občasného míchání vaříme 10-15 minut. Když je lilek měkký, odstavíme z plotny a přidáme hrst na drobno nakrájeného kopru a rozmačkané avokádo. Nakonec přidáme dvě lžíce lahůdkového droždí, řádně promícháme a můžeme podávat.
Další recepty:
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Aktuální články

Reklama