Fazolová sekaná

17. srpna 2013 v 14:32 |  Vegetariánské recepty
Ingredience, které jsou potřeba pro přípravu pokrmu fazolová sekaná:
2 hrsti fazole
2 lžíce sojové mouky (nebo cizrnová mouka)
mouka
sůl
pepř
majoránka
sladká mletá paprika
1 větší cibule
4 - 6 stroužků česneku
1 - 2 lžíce lahůdkového droždí
1 - 2 mrkve
4 lžíce kremžské hořčice
voda
olej

Postup přípravy, jehož výsledkem bude fazolová sekaná:
Fazole den předem namočte. Druhý den je uvařte, nechte vychladnout, slijte většinu vodu a fazole rozmačkejte nebo rozmixujte.
Očistěte mrkev, cibuli a česnek. Mrkev nastrouhejte na jemno, cibuli nakrájejte na kostičky, utřený česnek přidejte k rozmačkaným fazolím. Ochuťte solí, pepřem, majoránkou, paprikou, lahůdkovým droždím a kremžskou hořčicí.
Přidejte dvě lžíce oleje, sojovou mouku a promíchejte. Pokud se směs hodně rozpadá tak přidejte vodu a mouku. vytvořte vlhčí těsto.
Na plech nebo do pekáčku položte pečicí papír, mírně ho namažte olejem a přímo na něm vytvarujte sekanou z připraveného těsta. Povrch sekané potřete trochou oleje a pečte asi 30 - 60 minut v troubě předehřáté na teplotu 200°C. Podle potřeby v průběhu pečení občas pokropte trochou vody a na posledních 5 minut ještě přetřete olejem.
Fazolová sekaná plně rozvine svoji chuť s bramborem či chlebem jakožto přílohou.
Další recepty:
Jak vybrat sluneční brýle. Také nosíte sluneční brýle, protože vám tento módní doplněk sluší?
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Aktuální články

Reklama