Dýňové rizoto

3. srpna 2013 v 14:52 |  Vegetariánské recepty
Potřebné suroviny:
170g červených fazolí
275ml kokosového mléka
225g dýně
1-2 mrkve
1-2 cibule
čerstvě drcený pepř
půl lžičky tymiánu
sůl
225g rýže natural

Postup přípravy:
Den předem vložíme fazole do vody a necháme bobtnat. Slijeme vodu, nalijeme novou a vaříme fazole vařit alespoň hodinu. Ke konci vaření do vody přidáme kokosové mléko. Oloupeme dýni, odstraníme semínka a nakrájíme na kostky. Cibuli a mrkev oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Zeleninu přidáme k fazolím a spolu s čerstvě drceným pepřem, tymiánem a solí. Nakonec přidáme propláchnutou rýži a dolijeme vodu v hrnci tak, aby její hladina dosahovala přibližně 1 - 2 cm nad zeleninu a rýži. Uvedeme do varu, přikryjeme pokličkou a vaříme na mírném plameni dle doby potřebné na přípravu rýže, čas od času zkontrolujeme a v případě potřeby dolijeme trochou vody. Vyžaduje-li rýže 45 minut, doporučuji přidat dýni ke směsi až po 25 minutách vaření (jinak se dýně zcela rozpadne).
Dobrou chuť přeje dýňové rizoto.
Další recepty a články:
Káva a sport se mohou navzájem doplňovat.
Vietnamci platí daně, přesto nemají žádná práva v našem pseudohumanistickém státě.
Hokkien dialekt je skupina vzájemně srozumitelných Min Nan čínských dialektů.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Aktuální články

Reklama