Chřestová polévka

10. srpna 2013 v 11:36 |  Vegetariánské recepty
Potřebné suroviny:
500g zeleného chřestu
1 l vody
sůl
cukr
1 lžíce oleje
1 lžíce hladké mouky
2 lžíce sojové smetany

Oloupeme dolní třetinu chřestu (odřízneme dřevnatý kořen) a hlavičky necháme. Připravený chřest uvaříme ve vodě se solí a cukrem, vyndáme a rozkrojíme v polovině. Dolní část chřestu nakrájíme, vrátíme do vody a rozmixujeme. Vývar podle potřeby zahustíme jíškou z oleje a mouky, povaříme, zjemníme rostlinnou smetanou a přidáme nakrájenou horní část chřestu.
Další recepty a informace:
Goji - kustovnice čínská jsou plody ve varu červených podlouhlých bobulí.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Aktuální články

Reklama