Žampionová polévka

5. června 2013 v 10:53
Potřebné suroviny, které když máme, žampionová polévka je již poté hračkou:
Čerstvé žampióny
brambory
jarní cibulky
máslo
hladká mouka
zeleninový vývar
smetana
polévkové koření
kmín
bílý pepř
sůl

Postup, podle kterého připravíme pokrm žampionová polévka:
Jarní cibulku nakrájíme na kolečka. Bílou a zelenou část zvlášť. V hrnci rozehřejeme máslo, na kterém osmahneme bílou část cibulky. Přidáme žampiony nakrájené na slabší plátky a vše důkladně orestujeme. Nakonec přisypeme hladkou mouku, kterou opražíme dorůžova. Zalijeme vývarem a přidáme na kostičky nakrájené brambory s kmínem. Vaříme na mírném ohni asi 20 minut. Žampionovou polévku dochutíme solí, pepřem a polévkovým kořením. Nakonec zjemníme smetanou, kterou už v polévce jen prohřejeme.
Žampionovou polévku podáváme teplou, zdobenou zelenou částí jarních cibulek.
Další možnost pro přípravu pokrmu žampionová polévka je k vidění:
Recepty:
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Aktuální články

Reklama