Vegetariánská svíčková omáčka

1. června 2013 v 18:26 |  Vegetariánské recepty
Suroviny, které budete potřebovat při vaření pokrmu vegetariánská svíčková omáčka:
2-3 plátky citronu
petržel
1 kelímek smetany
1/4 malého celeru
3 kuličky nového koření
2 mrkve
1 cibule
3 bobkové listy
máslo
hladká mouka
zeleninový vývar
sůl
cukr

Postup přípravy jídla vegetariánská svíčková omáčka:
Mrkve, celer, petržel očistíme a najemno nastrouháme.
Na másle zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme bobkový list a nové koření. Když je cibule měkká, přidáme nadrobno nastrouhanou mrkev, celer a petržel, pečlivě omyté plátky citronu a krátce osmahneme, nakonec zalijeme zeleninovým vývarem. Dusíme do úplného změknutí.
Připravíme si smetanu s hladkou moukou a smícháme. Do hrnce se zeleninou dolijeme zbytek zeleninového vývaru, podle chuti dosolíme a dosladíme. Necháme přejít varem a přilijeme smetanu s moukou. Nakonec je možné zeleninu buďto zcela rozmixovat, ponechat v omáčce nebo scedit a zeleninu vyjmout.
Jako vhodnou přílohu k vegetariánské svíčkové omáčce bych viděl houskový knedlík.
Další recept na přípravu jídla svíčková omáčka na smetaně je k nalezení zde: Recept svíčková omáčka na smetaně.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Aktuální články

Reklama