Italské vegetariánské rizoto

1. června 2013 v 9:16 |  Vegetariánské recepty
Potřebné ingredience:
350 g rýže
5 lžíce olivového oleje
2 cibule
800 ml zeleninového vývaru
200 ml bílého vína1
2 lžička šafránu
250 g hlívy ústřičné
lžička másla
sůl
pepř
zázvor
4 lžíce strouhaného parmezánu

Jakým způsobem připravíme pokrm italské vegetariánské rizoto:
Nadrobno pokrájenou cibuli necháme na 3 lžících oleje zesklovatět. Přisypeme rýži a za stálého míchání ji lehce orestujeme, opatrně, aby se nepřipálila. Podlijeme vínem, které za občasného promíchání necháme do rýže vsáknout. Pak přidáme zázvor a postupně přiléváme horký vývar. Stále mícháme, dokud rýže nezměkne a vývar se nevsákne.
Měkkou rýži odstavíme z ohně, vmícháme do ní máslo, osolíme a opepříme podle chuti a necháme chvíli odstát. Mezitím očistíme a na větší kousky nakrájíme hlívu. Dle individuální chuti osolíme. Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a hlívu na něm orestujeme.
Rýži rozdělíme na talíře, poklademe ji orestovanou hlívou a posypeme strouhaným parmazánem.
Dobrou chuť přeje italské vegetariánské rizoto.
Další recepty:
Články:
Qi gong (čchi-kung) je čínské energetické cvičení.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Aktuální články

Reklama