Veganský bramborový paprikáš

18. dubna 2013 v 9:29 |  Vegetariánské recepty
Použité suroviny:
1 kg brambor
3 lžíce oleje
2 cibule
mletá sladká i pálivá paprika
1 bobkový list
sůl
250 g sterilovaného leča
100 ml rostlinné smetany
2 lžíce hladké mouky
pórek

Příprava:
Oloupané brambory nakrájíme na silnější kolečka. Rozpálíme olej, na kterém osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme podle chuti papriku, osmahneme, vložíme plátky brambor a bobkový list, osolíme, mírně podlijeme vodou a dusíme téměř doměkka (ke konci nepřidávejte příliš vody, omáčka by měla být hustá). Poté vsypeme překapané lečo, zalijeme rostlinnou smetanou rozmíchanou s moukou a paprikáš dokončíme.
Paprikáš podáváme s chlebem, posypaný na tenká kolečka nakrájeným pórkem.
Další recepty:
Veganský boršč v bezmasé podobě.
Články:
Korejský ženšen je lék tradiční asijské medicíny.
Javorový sirup pochází z javorových hájů provincie Quebec.
Tradiční čínská medicína je propracovaný systém léčby.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Aktuální články

Reklama