Veganský boršč

16. dubna 2013 v 16:49 |  Vegetariánské recepty
Suroviny potřebné pro přípravu:
250g cibule
olej
500g rajčat
2 stroužky česneku
750g červené řepy
3 celerové řapíky
750g brambor
500g bílého zelí
1 a ½ zel. vývaru
sůl
čerstvě mletý pepř
špetka cukru
2 polévkové lžíce citrónové šťávy
1 svazek petrželky
2 snítky kopru

Postup přípravy pokrmu veganský boršč:
Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká kolečka a na rozpáleném oleji necháme zesklovatět. Přidáme na kostičky nakrájená rajčata, prolisovaný česnek, nahrubo nastrouhanou červenou řepu, na tenké plátky nakrájené celerové řapíky, na kostičky nakrájené brambory a na tenké proužky nakrájené bílé zelí. Přibližně15 minut dusíme na mírném plameni, přilijeme vývar, okořeníme solí, pepřem, cukrem a citrónovou šťávou a necháme dalších 30 minut povařit. Zelené bylinky nahrubo nasekáme a část z nich odložíme stranou. Zbytek vmícháme do polévky. Polévku podáváme s lžičkou sojového jogurtu (není nutný) a posypeme zbývajícími bylinkami.
Recept ruský boršč v původní podobě se připravuje z hovězího masa.
Další články:
V kysaném zelí z obchodů chybí mnohdy vitamíny což je důvod, proč si lidé zelí kupují.
Korejský ženšen se ve volné přírodě vyskytuje pouze ve třech oblastech.
Javorový sirup se získává v kanadské provincii Quebec.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Aktuální články

Reklama