Veganské bramboráky

18. dubna 2013 v 7:36 |  Vegetariánské recepty
Suroviny potřebné pro přípravu pokrmu veganské bramboráky:
1/2kg brambor
sůl
5 stroužků česneku
majoránka
kurkuma (můžeme, ale nemusíme)
hladká mouka
olej

veganské bramboráky připravíme podle následujícího receptu:
Brambory oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle, osolíme a chvilku necháme pustit vodu. Poté přidáme prolisovaný česnek, majoránku, můžeme přidat i špetku kurkumy (kvůli barvě) a přisypáváme hladkou mouku dokud nevznikne hustčí hmota. Pokud je směs příliš suchá, můžeme přilít trochu rostlinného mléka či vody. Na pánvi rozpálíme asi centimetr vysokou vrstvu oleje a pomocí naběračky vytváříme tenké placičky, které vkládáme do rozpáleného oleje. Po 1-2 minutách otočíme a osmažíme také z druhé strany. Po osmažení bramboráky osušíme papírovými ubrousky.
Další recepty na bramboráky i jiná jídla:
Recept na bramboráky se zelím a ovesnými vločkami.
Články:
V kysaném zelí z obchodů chybí mnohdy vitamíny, přitom právě vitaminy jsou tím, proč si lidé zelí kupují.
Korejský ženšen je elixír zdraví z Koreje.
Další důvod, proč nejíst maso je mletí mršin do uzenin.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Aktuální články

Reklama