Tempeh s mrkví

20. dubna 2013 v 9:52 |  Vegetariánské recepty
Suroviny potřebné pro přípravu:
přírodní tempeh
olej
mrkev
cibule
rozinky
arašídy
pórek nebo čínské zelí
sojová omáčka
jablečný koncentrát
pálivá paprika
maizena

Příprava tempehu s mrkví:
Tempeh podélně rozkrojíme na dvě poloviny, které poté rozkrájíme na plátky asi 2-3 mm silné a ofritujeme do zlatova. Na pánvi osmahneme na kousky nakrájenou mrkev, na osmaženou cibuli přidáme smažený tempeh, mrkev, rozinky, arašídy apórek nebo čínské zelí. Prohřejeme, zalijeme zálivkou dle chuti: voda, sojová omáčka, jablečný koncentrát, pálivá paprika, maizena. Provaříme.
Podáváme s rýží.
Další recepty:
Články:
V kysaném zelí z obchodů chybí mnohdy vitamíny. Kysané zelí je považováno za hojný zdroj vitamínů a prostředek pro prevenci řady chorob.
Korejský ženšen byl kdysi císařským monopolem.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Aktuální články

Reklama