Glazovaný tempeh v brusinkové omáčce

13. dubna 2013 v 11:41 |  Vegetariánské recepty
Potřebné ingredience:
1 tempeh natural
2 lžíce oleje
sůl
mletý pepř
1/2 -3 / 4 šálku brusinkové omáčky
1-2 lžičky sójové omáčky (kikoman) nebo teriyaki
1 lžíce hnědého cukru nebo javorového sirupu

Postup přípravy:
Tempeh vložíme do hrnce s ohřátou vodou a necháme ho cca. pět minut povařit, aby se zbavil hořkosti. Počkáme, až tempeh vychladne a nakrájíme ho na kostičky.
Na pánvi rozehřejeme olej. Přidáme na kostičky nakrájený tempeh, osolíme, opepříme a tempeh ze všech stran dozlatova osmahneme. Přidáme brusinkovou omáčku a teriyaki/soyovou omáčku a dusíme několik minut.
Můžete přidat hnědý cukr nebo javorový sirup pro zvýšení sladkosti.
Glazovaný tempeh v brusinkové omáčce podáváme ze zelinovým salátem.
Mezi tradiční indonéská jídla se řadí tempeh, který se v dřívějších časech nazýval "Javanéské maso".
Další recepty:
Články:
Javorový sirup je získáván z mízy kanadských javorů.
Severokorejky hladoví. Chtějí být prodány čínskému farmáři - jak to vypadá v pohraničních čínských vesnicích, kde většina uprchlíků z KLDR přebývá.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Aktuální články

Reklama