Dršťková polévka z hlívy ústřičné

22. dubna 2013 v 12:46 |  Vegetariánské recepty
Suroviny potřebné k vaření dršťkové polévky z hlívy ústřičné:
1 trs hlívy ústřičné
olej
1 menší mrkev
1 menší petržel
kousek celeru
2 stroužky česneku,
jíška
koření: zeleninový bujón, pepř, kmín, majoránka, sladká paprika, zelená petržel

Dršťková polévka z hlívy ústřičné vznikne následujícím postupem vaření:
Litru vody uvedeme do varu a vložíme vařit na nudličky nakrájenou hlívu ústřičnou. Mezitím rozehřejeme na pánvi olej a osmahneme na kostičky nakrájenou zeleninu. Po chvíli ji poprášíme paprikou a přidáme prolisovaný česnek. Do vody k hlívě ústřičné přidáme pepř, kmín, majoránku, zeleninový bujón a orestovanou zeleninu. Přidáme jíšku, necháme vařit do zhoustnutí a před podáváním do hrnce nasypeme zelenou petrželku.
Podáváme s pečivem jako přílohou.
Další recepty na přípravu pokrmů z hlívy ústřičné i jiných chutných ingrediencí:
p>Články:
Javorový sirup je získáván z mízy kanadských javorů, které rostou především v kanadské provincii Quebec.
Qi gong (čchi-kung) je tradiční čínské cvičení, které harmonizuje a rozvíjí životní energii čchi.
Placení v USA má oproti Evropě svá specifika.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Aktuální články

Reklama