Červená čočka s fazolemi na chilli con carne

18. dubna 2013 v 14:57 |  Vegetariánské recepty
Suroviny potřebné pro přípravu pokrmu červená čočka s fazolemi na chilli con carne:
1 větší cibule
olej
hrnek loupané červené čočky
hrnek uvařených červených fazolí (nebo sterilizované z plechovky)
1 větší rajče
vařící voda
trochu hladké mouky
směs chilli con carne
sladká paprika
sůl
sojová omáčka

Postup, podle kterého se dá připravit červená čočka s fazolemi na chilli con carne:
Na rozehřátém oleji osmahneme do zlatova až hněda nadrobno pokrájenou cibuli, přisypeme podle chuti koření: chilli con carne, papriku podle toho, jak pálivé jídlo preferujeme, krátce jej osmahneme, aby ztmavlo, ale nezhořklo. Poté lehce zaprášíme hladkou moukou, zamícháme a zalijeme 4 hrnky vařící vody. Přidáme čočku, osolíme a když začne čočka nabývat, občas ji zamícháme. Po přibližně půlhodině by se měla čočka začít rozpadat a tvořit hustou kaši, podle chuti ještě přidáme sojovou omáčku nebo kousek sypkého zeleninového bujónu, přidáme fazole a zhruba pět minut povaříme. Nakonec přidáme nadrobno nakrájené rajče a ještě chvilku povaříme. Červenou čočku s fazolemi na chilli con carne podáváme s rýží nebo celozrnným pečivem jako přílohou.
Další recepty:
Články:
Goji - kustovnice čínská je nutričně hodnotné ovoce.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Aktuální články

Reklama