Bílá houbová omáčka

6. dubna 2013 v 13:39 |  Vegetariánské recepty
Potřebné suroviny:
olej nebo rostlinné máslo
200 g hub
sůl
pepř
drcený kmín
1 lžíce hladké mouky
100ml rostlinné smetany
100ml sojkyšky nebo rostlinného jogurtu


Postup přípravy:
Na rozehřátý tuk vložíme očištěné a nakrájené houby, osolíme, trochu opepříme, přidáme kmín, po chvíli podlijeme vodou tak, aby byly všechny houby namočené a dusíme dokud nezměknou. V rostlinné smetaně rozmícháme hladkou mouku a přilijeme k houbám. Nakonec přidáme sojkyšku nebo sojový jogurt a ještě chvíli povaříme. Pokud máme málo omáčky, přidáme vodu. Po uvaření přidáme kousky čerstvé bazalky a podáváme se špagetami.
Články:
V kysaném zelí z obchodů chybí mnohdy vitamíny, které jsou prostředek pro prevenci řady chorob.
Mužům vyjde po sjednocení sazeb nově uzavřené životní pojištění výhodněji. Muži mají tendenci více riskovat než ženy, trpí jinými nemocemi a zpravidla vykonávají i rizikovější povolání.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Aktuální články

Reklama