Veganské lívance z rostlinného mléka

11. března 2013 v 10:00 |  Vegetariánské recepty
Ingredience potřebné pro přípravu:
1 hrnek hladké mouky,
1 lžíce cukru,
2 lžíce kypřícího prášku (cca 1 pytlíček),
sůl,
1 hrnek rostlinného mléka (sojové, ovesné, rýžové),
2 lžíce rostlinného oleje,
javorový nebo agáve sirup,
ovoce.
Postup přípravy:
Smícháme suché suroviny, přidáme olej a sojové mléko a pečlivě promícháme, aby ve vytvořené směsi nebyly hrudky.

Podle individuální chuti můžeme do těsta před smažením přidat hrst ovoce (borůvky, maliny, červený rybíz, jahody, meruňky, banány, ananas atd.). Pánev s rovným dnem (nejlépe titanovou či teflonovou) rozpálíme na střední žár, naběračkou nabereme směs, kterou vlijeme do prostředku pánve tak, aby měl lívanec cca 10cm v průměru (máme-li pokličku, přiklopíme). Po dvou minutách lívanec otočíme a dvě minuty opékáme z druhé strany. Hotové veganské lívance z rostlinného mléka klademe na talíř nebo do mísy a zakryjeme, aby do konce příprav nevychladly. Podáváme přelité javorovým či agáve sirupem.
Další recepty:
Články:
Káva a sport - jak jdou dohromady?
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Aktuální články

Reklama