Éčka v potravinách

11. března 2013 v 10:24 |  Zdraví
Problémem dnešní doby průmyslové výroby jsou éčka v potravinách, jak se hovorově nazývají přídatné látky, které prodávaná jídla "zkvalitňují".

Při průmyslové velkovýrobě se do potravin přidávají látky, které prodlužují dobu jejich trvanlivosti, upravují a zvýrazňují jejich chuť a barvu. Tyto látky se nazývají přídatné látky a jejich lidový název éčka vychází z písmene E, které se nachází v jejich názvu. Seznam použitých přídatných látek musí být uveden na obalu prodávaného výrobku.
Další články:
Amnestie naruby 2013 a její paradoxy.
Do oběhu budou uvedeny nové euro bankovky, které se v detailech odlišují od současných.
V kysaném zelí z obchodů chybí mnohdy vitamíny, na které právě kysané zelí láká zákazníky.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Aktuální články

Reklama