Dýňová polévka

2. února 2013 v 16:21 |  Vegetariánské recepty
Ingredience potřebné k přípravě:
900 g dýně
1 větší cibule
1 mrkev
1 řapíkatý celer
5 šálků vývaru
sůl
1/4 lžičky sušené šalvěje
čerstvě mletý pepř
lžíce másla
Dýňová polévka - postup přípravy:
Dýni oloupeme a odstraníme semínka.

Dužinu nakrájíme na zhruba centimetrové kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky, mrkev a celer oškrábeme a také nakrájíme nadrobno. Na pánvi rozpálíme máslo, na něm osmahneme cibulku, mrkev a celer dokud nezměknou, ale nikoliv zhnědnou. Přidáme dýni nakrájenou na kostičky, 4 šálky zeleninového vývaru, šalvěj, sůl a pepř. Přivedeme rychle k varu pak snížíme teplotu a zakryté vaříme asi 45 minut, nebo než je dýně měkká. Dochutíme dle chuti.
Měkkou dýni nalijeme do mixéru a rozmixujeme. Přidáme zbývající šálek vývaru. Pokud je dýňová polévka příliš hustá, přidáme vodu nebo mléko. Znovu přihřejeme a podáváme.
Dýňová polévka vám přeje dobrou chuť.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Aktuální články

Reklama