Bramborové noky se sýrovou omáčkou

2. února 2013 v 15:08 |  Vegetariánské recepty
Potřebné ingredience:
400 g brambor
250 g polohrubé mouky
1 vejce
2 lžičky prášku do pečiva
10 dkg eidamu
10 dkg Nivy
100 ml mléka
sůl
Bramborové noky se sýrovou omáčkou - postup přípravy:
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a oloupeme...

Po vychladnutí brambory nastrouháme na jemném struhadle, osolíme, přidáme vejce a mouku, kterou jsme předtím smíchali s práškem do pečiva. Pokud je těsto příliš řídké, přidáme ještě mouku, vše záleží na typu brambor. Dáme si vařit osolenou vodu a pomocí lžičky nebo cedníku tvoříme bramborové noky, které hážeme do vroucí vody. Jakmile noky vyplavou na hladinu, jsou hotové (cca 3 minuty podle velikosti noků). Ještě teplé noky zalijeme sýrovou omáčkou a ihned podáváme.
Omáčku vytvoříme roztopením nastrouhaných sýrů v mléce, které nejprve zahřejeme téměř k varu.
Bramborové noky můžeme podávat s různými omáčkami, smetanovým špenátem nebo samotné jako přílohu.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Aktuální články

Reklama